Cursussen en workshops

Activiteiten

Moestuincursus

Groepen van maximaal 15 cursisten hebben gedurende het cursusjaar een eigen moestuin om te verzorgen. Tijdens 8 cursusdagen krijgt men de benodigde achtergrondkennis aangereikt en leert men de practische vaardigheden. De continue terugkoppeling tussen theorie en praktijk en de uitgebreide coaching buiten de cursusdagen maken dit tot een ijzersterke formule.

 

Workshops en korte cursussen

Deze beslaan het het hele traject van tuin tot tafel. We bieden een op de marktvraag afgestemd vast pakket aan, dat regelmatig aan de hand van de ervaringen wordt bijgesteld. Daarnaast kunnen we op basis van dit pakket ook op de vraag van de klant gerichte workshops en bedrijfsuitjes verzorgen.

Op dit moment bestaat het pakket uit: zuurkool maken, kippen houden, kippen slachten en schoonmaken, tuinieren op kleine ruimtes, koken uit je eigen tuin en koken met de seizoenen, een workshop over smaak is in voorbereiding.

 

Bundeling trainingen

Door diverse workshops en cursussen te bundelen en op elkaar af te stemmen bieden we heel specifiek doelgroepgerichte cursussen aan. Bijvooorbeeld voor stadsboeren in spé, schooltuinbegeleiders, …

 

Moestuinservice

Deze dienst is een spin-off van de moestuincursus. Moestuinders krijgen al het benodigde plant- en zaaimateriaal voor hun moestuin en daarnaast een wekelijkse nieuwsbrief en regelmatig een instructie. Dit op basis van 5 standaardteeltplannen. We starten klein in Rotterdam, maar willen dit later zelfs landelijk uitrollen, er moet dan wel geïnvesteerd worden in goede software. Is ook een prima promotie voor onze andere activiteiten.

Voor de klein betuinden komt er een metertuinpakket.

 

Lezingen, gastlessen

Op aanvraag verzorgen wij lezingen en gastlessen over verschillende aspecten van ons kennisgebied.